sentido-logo

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Τα ξενοδοχεία Sentido Pearl (Pearl Beach 4* & Aegean Pearl 5* ) συμμετέχουν ενεργά στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, και συμβάλουν στη βελτίωση του τοπικού περιβάλλοντος, δημιουργώντας ευκαιρίες για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, στους ανθρώπους και στον πολιτισμό .

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

• Σεβασμό στη στήριξη και την προώθηση του πολιτισμού, τους κανονισμούς και τη διατήρηση του τοπικού περιβάλλοντος.

• Συνεχής διατήρηση του διαλόγου με την τοπική κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς ώστε να γνωρίζουμε τις ανάγκες τους και να συμβάλλομε στην πρόοδό τους μέσω της υπεύθυνης συμπεριφοράς.

• Δίνουμε προτεραιότητα στην αγορά των τοπικών προϊόντων για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της κοινότητας, υπό την προϋπόθεση ότι εγγυούνται τα πρότυπα που αφορούν την ποιότητα, την τιμή και την υγεία και τα κριτήρια ασφαλείας.

• Έχουμε χαράξει στρατηγική συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς με τις ακόλουθες γραμμές δράσης:

1. Πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της κοινότητας
2. Έργα για τη βιοποικιλότητα
3. Η υγεία των παιδιών και την ευημερία των προγραμμάτων
4. Δωρεές εν είδη φιλοξενίας σε τοπικές υπηρεσίες (Δήμο, Πολιτιστική Επιτροπή κ.λ.π) για εξυπηρέτηση φιλοξενιών πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
5. Δωρεά και τη στήριξη της τοπικής ένωσης προστασίας των ζώων.

ΣΤΟΧΟΙ

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει τους ακόλουθους ειδικούς στόχους:
1. Να ενισχυθεί η προσπάθεια υποστήριξης της τοπικής κοινότητας, επεκτείνοντας το πεδίο δράσης σε νέους τομείς.
2. Εφαρμόζουμε αρχές κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών και τις φυλετικές διακρίσεις.
3. Να έχουμε εξασφαλίσει την συνέχεια των έργων αλληλεγγύης, τα οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει.

ΜΕΤΡΑ

Για την επίτευξη των στόχων, εφαρμόζουμε τα ακόλουθα μέτρα:
1. Εφαρμογή όλων των Ελληνικών και Διεθνών αρχών δράσης.
2. Αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση του προσωπικού σχετικά με το έργο της δράσης όλων των κοινωνικών ομάδων εθελοντών της τοπικής κοινότητας.
3. Διαμονή σε δωρεές.
4. Χορηγία σε τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.
5. Στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, παρέχουμε στις τοπικές κοινωνικές κοινότητες (γηροκομείο για τους ηλικιωμένους, νοσοκομεία, πολιτιστικά κέντρα) κουβέρτες, στρώματα, έπιπλα και τρόφιμα.
6. Στηρίζουμε την τοπική οικονομία με:

– Εβδομαδιαίο οργανωμένο περίπατο με τους επισκέπτες μας σε δύο γειτονικά χωριά και το μοναστήρι, που περιλαμβάνει στάση σε τοπικά καταστήματα (καφενείο) για ποτό και κουβέντα με τους ντόπιους, εξηγώντας κατά τη διάρκεια της βόλτα στη φύση, την κουλτούρα και τις συνήθειες των ανθρώπων της Κρήτης.

– Παρουσίαση σε διαφάνειες, για όλους τους επισκέπτες μας, των τοπικών αξιοθεάτων και της αγοράς για όλους τους επισκέπτες μας, με έμμεση ενθάρρυνση να τα επισκεφθούν.

– Στους επαναλαμβανόμενους πελάτες που επισκέπτονται τακτικά στο ξενοδοχείο μας προσφέρουμε πάντα ένα δώρο που παράγεται τοπικά.

– Προτιμούμε τους ντόπιους παραγωγούς για τις προμήθειές μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

Στα ξενοδοχεία μας Sentido Pearl (Pearl Beach 4* & Aegean Pearl 5*) πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι το μεγαλύτερο στοιχείο της περιουσίας μας. Θα ήταν αδύνατο η επιχείρηση να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά χωρίς αυτούς. Έχουμε καθιερώσει δίκαιες εργασιακές πρακτικές για την προστασία και την ενίσχυση της ευημερίας του προσωπικού, διασφαλίζοντας ότι το προσωπικό είναι ευχαριστημένο και νιώθει ότι αναγνωρίζεται η αξία του.

Αυτό προωθεί μια ισχυρή σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

• Βάζουμε σε προτεραιότητα την πρόσληψη προσωπικού από την τοπική κοινωνία για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης της στον τόπο που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας.

• Μεταχειριζόμαστε το προσωπικό μας δίκαια και με σεβασμό, ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων, φύλου, την ηλικίας, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων ή της ύπαρξης αναπηρίας.

• Ενθαρρύνουμε να εισέρχονται στην απασχόληση σε μας από τη δική τους ελεύθερη επιλογή και να φεύγουν όταν το επιλέξουν, χωρίς κυρώσεις.

• Πληρώνονται με το νόμιμο μισθό σύμφωνα με την εθνική η τοπική συλλογική σύμβαση.

• Η απασχόληση είναι πάντα σύμφωνα με το ωράριο που απορρέει από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία.

• Ενθαρρύνουμε τα μέλη του προσωπικού μας να αναπτύσσονται μέσα από τους ρόλους τους, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους μέσω της κατάρτισης και των ευκαιριών ανάπτυξης.

ΜΕΤΡΑ

Για την επίτευξη των στόχων, εφαρμόζουμε τα ακόλουθα μέτρα:
1. Σημαντική επέκταση των ωρών κατάρτισης κατά τη χειμερινή περίοδο
2. Διατήρηση του υψηλού ποσοστού – της συντριπτικής πλειοψηφίας της πρόσληψης υπαλλήλων από την τοπική κοινωνία.

Γιάννης Κατσούλης
Γενικός Διευθυντής